Hotel New Skanpol

Najniższa cena i
bezpieczeństwo transakcji
Najlepsze oferty

Przyjazd
21
Wyjazd
22

Czego warto spróbować, będąc w Kołobrzegu?

27.06.2022

Piękne okoliczności przyrody, czysta i szeroka plaża oraz wiele atrakcji — to wszystko przyciąga co roku nad Bałtyk wielu turystów. Naturalnym jest, że w wakacje oprócz poznawania wielu nowych miejsc, poznaje się również lokalną kuchnię i specjały, które oferuje – to wzbogaca doświadczenie z każdej podróży. Co zatem warto zjeść w trakcie pobytu w Kołobrzegu i co znajduje się na liście „must try”?

To, co może zaskoczyć turystów odwiedzających Kołobrzeg to fakt istnienia… kołobrzeskiego ogórka. Jego cechą charakterystyczną jest wykorzystanie w procesie przetwórstwa naturalnej wody solankowej pozyskiwanej ze źródła solankowego numer 18, które odkryte i wykorzystywane jest od VII-VIII wieku. Ogórek kołobrzeski wpisany został na listę produktów tradycyjnych w 2006 roku i może stanowić oryginalną i pyszną pamiątkę znad morza!

Przechadzając się uliczkami nadmorskich kurortów, nie sposób nie poczuć unoszącego się w powietrzu waniliowego zapachu wypiekanych gofrów. Wakacji nie wyobrażają sobie bez nich dzieci, ale i dorośli. Nie dziwi nas to wcale – to smak nie do odtworzenia w domowych warunkach, a zajadane na plaży zachwycają jeszcze bardziej. Ci, którzy preferują inne słodkości takie jak naleśniki, ciasta czy lody, z pewnością znajdą dla siebie coś w kartach naszej hotelowej restauracji.

Zanim jednak pomyślimy o deserze, warto zdecydować się na obiad. Nie byle jaki, jeśli mówimy o nadmorskich klimatach. Jak Bałtyk długi i szeroki, słynie z bogactwa dań rybnych. Restauracja Sublima znajdująca się nieopodal naszego hotelu przygotowała je w taki sposób, by były nie tylko smaczne, ale i wykonane z wysokiej jakości składników, a niebanalne połączenia składników sprostają najbardziej wymagającym podniebieniom. Na przystawkę szef kuchni proponuje łososia, który zachwyci połączeniem z kiszonymi szparagami, kwaśną śmietaną i oliwą szczypiorkową. Pierwszy głód zaspokoi także ceviche z tuńczyka z awokado, mango i grzybkami shimei. Specjalnością Sublimy są dania główne z udziałem polędwicy z dorsza czy fileta z suma. Risotto z karmazynem to kolejna spośród wyjątkowych propozycji, które z pewnością dodadzą siły i wystarczą na wiele godzin aktywnego wypoczynku na plaży.

Po dniu pełnym wrażeń i smacznym posiłku nie zostanie już nic innego niż atrakcje zapewniane przez hotel lub błogi relaks w otoczeniu ciszy i spokoju. Komfortowe warunki zapewni pokój w New Skanpol, który sprawi, że po dniu pełnym wrażeń szybko zregenerujemy siły, a urlop nad morzem będzie jeszcze przyjemniejszy.